Истанбул Башакшехир изгони играч заради публикация в подкрепа на заложниците в Газа

Бордът на директорите на турския футболен клуб Истанбул Башакшехир е взел решение да наложи дисциплинарна глоба на израелския футболист Еден Карзев за публикацията му в подкрепа на заложниците в Газа, изпращайки го във футболен отбор в Израел, съобщава Анадолската агенция (АА).

„В резултат на образуваното дисциплинарно производство, взехме решение, което е в съответствие с предварително дадените дисцилинарни инструкции, а именно – футболистът да продължи кариерата си в чужбина. Карзев ще бъде изпратен под наем в израелски клуб“, е казал говорител на футболния отбор, цитиран от АА.

Публикацията на Карзев гласи: „Върнете ги у дома сега!“, изразявайки подкрепа за израелските граждани, които са в плен на ислямската групировка „Хамас“.

Според управителите на футболния клуб „призивът на футболиста противоречи на националните ценности на страната“, посочва още агенцията.

Друг израелски нападател – Сагив Йехезкел, беше изключен от редиците на футболния клуб Анталияспор преди три дни и беше задържан за това, че по време на мач, след като отбелязал гол, посочил превръзка на ръката си с надпис „100 дни. 7.10“. В началото на седмицата беше издадена заповед за неговата депортация. Надписът е по случай стотния ден от началото на палестинско-израелския конфликт, започнал на 7 октомври 2023 г. с нападение на бойци на „Хамас“ на израелска територия.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели