Официално: Джордан Хендерсън премина в Аякс

Джордан Хендерсън вече официално е футболист на Аякс. 33-годишният англичанин подписа с нидерландския гранд за година и половина. Преди това той разтрогна договора си със саудитския Ал-Етифак.

„Искам да благодаря на Ал-Етифак, клуба и феновете, както и на всички хора, свързани с клуба. Пожелавам им всичко най-добро до края на сезона. Има да бъде свършена още много работа“, обяви Хендерсън при раздялата си с Ал-Етифак.

„Искахме опитен полузащитник с лидерски качества. Отчасти поради контузии в отбора, ние търсихме някой, който може да се намеси веднага. Джордан Хендерсън е такъв тип играч. Пристигането му означава огромно подобрение за нашия отбор. Както на терена, така и извън него. Футболист от такъв калибър е важен за многото ни млади играчи. Той е опитен играч и е спечелил Шампионската лига и много други награди с Ливърпул. Щастлив съм, че той е тук и мисля, че е много добре за нашия клуб, че той вече е част от него“, обяви пък треньорът на Аякс Джон ван т’Шип.

В новия си отбор Хендерсън ще носи фланелка с номер 6 на гърба си.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели