Ще се бори ли Перес с Верстапен този сезон?

Може ли Серхио Перес да е претендент за световната титла във Формула 1 през сезон 2024? Малцина извън Мексико биха отговорили положително на този въпрос. Но пък Перес спомогна за най-големия успех в историята на Ред Бул през 2023 – рекордните 21 победи от 22 старта и първо и второ място в класирането на пилотите.

Сега Перес е на мнение, че ще е „предизвикателство” да победи Верстапен през 2024, но и за четвъртия му сезон в Ред Бул голямата му цел си остава световната титла.

През миналата година Верстапен спечели два пъти повече точки от Перес, а силното начало на сезона на Серхио бързо остана далечен спомен – Чеко взе две победи в първите четири състезания, след това обаче формата му се срина и той изостана безнадеждно зад Макс.

„Основната ми цел за новия сезон е титлата, тъй като вече имам второ място – обясни Перес. – Искам да съм едно място по-напред. Наясно съм какво предизвикателство е това, но ще се опитам да започна силно сезона и след това да запазя такова ниво на постоянство през цялата кампания.”

Верес вярва, че може да научи много от Верстапен и да го победи през новата кампания.

„Имам най-добрия модел, по който да се равнявам, но няма да ви навреди да видя какво и как го прави Макс – допълни Перес. – Да видим къде са ни разликите, винаги съм имал открит подход и мисля, че това работи добре.”

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели