Данаил Полишев с добро представяне на рапира на турнира в Братислава, 6-о място на сабя за кадетките на България в Барселона

Данаил Полишев завърши на 60-о място на рапира на турнира за кадети в Братислава (Словакия), валиден за Европейска купа. В индивидуалната надпревара на състезанието участваха 260 фехтовачи от 28 държави, а България беше представена от Атанас Гюров, Велислав Великов, Данаил Полишев, Димитър Панайотов и Росен Великов.

В групите Полишев записа три победи от пет срещи, а в директните елиминации още два успеха. В двубоя за влизане сред най-добрите 32 българинът отстъпи пред Улис Фурнел (Франция) с 10:15.

Атанас Гюров излезе от груповата фаза с две победи от шест срещи, но загуби в директната елиминация за влизане в 128-цата от Якуб Розмус (Словакия) с 10:15. На Росен Великов малко не му достигна да влезе в елиминационния кръг.

В отборната надпревара българският тим в състав Данаил Полишев, Атанас Гюров и Димитър Панайотов зае 32-о място.

Междувременно, първият тим на България на сабя за кадетки в състав Елия Бърдарова, Ралица Гаджева, Мия Лицова и Мария Тодорова се класира на шесто място за Европейската купа в Барселона. Вторият отбор Ая Аройо, Карина Карачорова и Моника Николова и Виктория Витлиемова завърши на 12-а позиция. В надпреварата участваха 17 тима от 9 държави.

В първата среща от елиминациите, валидна за място сред най-добрите осем, Бърдарова, Гаджева, Лицова и Тодорова победиха втория тим на Испания с 45:38. В двубоя за място на полуфиналите сабльорките отстъпиха пред първия тим на Германия с 37:45 и заеха престижното шесто място.

В индивидуалната надпревара при кадетите участваха 199 състезатели от 24 държави, а България беше представена от 9 сабльори Даниел Александров, Константин Атанасов, Никола Господинов, Йоан Ангел Чакъров, Симеон Далеков, Никола Меицов, Станимир Пелов, Радослав Воденов и Никола Иванов.

Последвайте канала ни в

Сподели