Ники Пенчев и Фенербахче взеха само гейм в първия плейоф за Купата на CEV

Националът Николай Пенчев и турският гранд Фенербахче ПиЕрЕл (Истанбул) загубиха първия мач от 1/4-финалните плейофи на втория по сила европейски клубен турнир за Купата на CEV. Пенчев и съотборниците му отстъпиха като гости на украинския Прометей (Днипро) с 1:3 (21:25, 15:25, 25:19, 24:26) в първата среща от плейофите на турнира, играна тази вечер пред едва 150 зрители в залата в Миовени (Румъния).

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Fenerbahçe Voleybol (@fbvoleybol)

Реваншът между двата тима е следващия четвъртък (18 януари) от 18,00 часа българско време в Истанбул. Фенербахче се нуждае успех с 3:0 или 3:1, за да стигне поне до т.нар. „златен“ гейм. Украинският тим пък трябва да спечели само два гейма, за да продължи напред за Купата на CEV.

Ники Пенчев влезе в игра за своя тим за кратко във втория и четвъртия гейм като се отчете само с две посрещнати топки.

Най-резултатни за Фенербахче станаха Ийт Гюлмезоолу (4 блока, 2 аса, 52% ефективност в атака и 41% позитивно посрещане) и резервата Каан Гюрбюз (2 блока, 1 ас и 64% ефективност в атака) с по 17 точки, но и това не помогна за успех.

За тима на Прометей Ян Ерешченко също реализира 17 точки (52% ефективност в атака и 41% позитивно посрещане), а Дмитро Терьоменко и Дмитро Виетский добавиха по 12 точки за победата.

Последвайте канала ни в

Сподели