Шефка в ЕК разкри пъкления план на Европа за мигрантите

Шефката по миграцията на ЕС отправи шокиращ зов. Ръководителят на миграционния отдел на Европейския съюз призовава за увеличаване на легалната имиграция с 1 милион души.

Най-високопоставеният служител на Европейския съюз по въпросите на миграцията заяви в понеделник, че държавите членки ще трябва да се изправят пред трудни политически предизвикателства. Дори в настоящата година на избори. За да се справят със застаряващото население на континента!

Илва Йохансон, комисар на ЕС по вътрешните работи, заяви, че е налице неотложна необходимост от отказ от незаконна миграция. И намиране на по-легитимни алтернативи.

“По демографски причини населението в трудоспособна възраст в ЕС ще намалява с 1 млн. души годишно. То намалява с 1 милион годишно”, заяви Йохансон по време на посещение в Гърция. “Това означава, че законната миграция трябва да нараства с около 1 млн. души годишно. А това наистина е предизвикателство.”

Комисията на ЕС се опитва да финализира общоевропейското преразглеждане на правилата за миграция преди края на мандата си. И преди изборите за Европейски парламент през юни. Миналия месец беше постигнато предварително споразумение.

Според прогнозите, направени от статистическата агенция на ЕС, Евростат, делът на населението на възраст над 65 години ще нарасне от 21,1 % през 2022 г. до 31,3 % в края на века.

Йохансон се присъедини към заместник-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас в Атина за срещи с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис и други официални лица.

Въпреки че опасенията във връзка с миграцията подхранват подкрепата за крайно десни и антиевропейски партии в много европейски държави, Йохансон заяви, че “отровата и причиняващата ксенофобия и расизъм” е породена от незаконната миграция.

“Мисля, че това, което нашите граждани наистина ни питат, е не колко мигранти пристигат, а дали правим това по организиран начин, как го управляваме, кой контролира или кой идва?”, каза тя.

По време на заседанията в понеделник оцелелите от корабокрушението на мигрантски кораб, при което миналата година загинаха стотици, присъстваха на малка демонстрация. Тя бе организирана от гръцки активистки групи. В знак на протест срещу по-строгата гранична и морска полиция. Която според тях излага живота на мигрантите на по-голям риск.

Полицията блокира достъпа до района в близост до Министерството на миграцията, където се проведоха срещите в понеделник. Но не извърши арести.

Сподели