Венци Гечев за приза „Баскетболен вдъхновител“: Задължава ме все още да не излизам от залата

Един от най-изявените специалисти в детско-юношеския баскетбол във Варна Венцеслав Гечев, който по време на церемонията за най-добър млад спортист на България получи специален приз „Баскетболен вдъхновител“, заяви, че той го задължава да продължи да работи. Наградата на името на баскетболиста и треньор от близкото минало Спас Натов бе връчена на Гечев от президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глуков.

„Изключително съм щастлив, че съм награден. Удовлетворен съм от това, което стана на този празник. Призът, който получих, ме задължава все още да не излизам от залата. Аз не излизам от залата по баскетбол за момичета и момчета, просто аз съм баскетболен човек. Затова приемам приза като удовлетворение, но и задължение да продължавам да бъда все още в залата“, коментира пред БТА 78-годишният Венцеслав Гечев, който продължава да бъде водеща фигура в Черно море Одесос.

„В днешно време е трудно, защото другите неща, които има извън баскетболната зала са много по-привлекателни. Едно дете се ражда като вундеркиндче, трябва да знае много езици, да борави отлично с компютъра, телефона, но аз пък искам, съчетавайки тези неща, да бъде в залата. Защото не се знае от коя тръгка ще излезе заекът“, каза още Гечев, а попитан за една от своите възпитанички и най-добра българска баскетболистка към днешна дата Борислава Христов, треньорът заяви:

„Точно й писах снощи, че се гордея, че нейно изпълнение е на първо място в Евролигата. Тя ми благодари и каза, че за нея моите думи значат много.“

Той визира факта, че изпълнението на Христова, при който тя отбеляза победния кош за своя румънски тим Сепси над френския АСВЕЛ в Евролигата бе избрано за номер 1 за годината след гласуване на феновете.

Последвайте канала ни в

Сподели