Почина един от тримата великани във футбола

Легендарният Марио Загало почина на 92-годишна възраст. Бразилецът е един от тримата души в историята, които са ставали световни шампиони по футбол и като играч, и като селекционер. Другите двама са Франц Бекенбауер и Дидие Дешан.

Загало печели два пъти титлата като футболист – през 1958 и 1962, а през 1970 г. е треньор на бразилския национален отбор, считан от мнозина за най-добрия в историята на футбола. Загало има пряко участие и за четвъртата световна титла на „селесао“, като през 1994 г. беше помощник-треньор и координатор в отбора, станал шампион в САЩ. 

Загало беше единственият жив член на отбора на Бразилия, който вдигна трофея от Световната купа през 1958 г. Като футболист играе само за два тима – Фламенго и Ботафого. С тях има пет шампионски титли на щата Рио де Жанейро. Дебютира за Бразилия чак на 26-годишна възраст, малко преди Световното първенство по футбол в Швеция през 1958 г., но се превръща в неразделна част от отбора и има 37 мача.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели