Ръководството на ВК Марек: Ще се погрижим за децата от школата

Поредният скандал в Дупница, при който деца на волейболния Марек не бяха пуснати да тренират в спортната  зала, предизвика гнева на родители, треньори и местната общественост.

Засега временно нещата са туширани и от клуба продължават тренировъчния процес до 10 януари. 

Проблемът обаче с подрастващите от школата на Марек, които не могат да бъдат преместени от днес за утре в друг град, тепърва трябва да се решава.

От ВК Марек излязоха със следната открита позиция:

Уважаеми приятели,

В името на коректността и истината, длъжни сме да информираме, че след възникналия скандал около спрения достъп на отборите ни до спортната зала на 3 януари, последвалите разговори и намеса на медии, тренировъчният процес е възстановен.

Подчертаваме го, защото предвид ограниченото време, нямаше възможност да се обясни в подробности. От Община Дупница очакваме на 10 януари т.г. да ни предоставят новия договор за ползване на спортната зала, като до тогава в сила е сключеният през 2016 година.

Напомняме, че ВК Марек Юнион-Ивкони с приключване на спортно-състезателната година ще се премести в друг град.

Ако в следващите 2-3 месеца не бъде учреден и регистриран друг волейболен клуб на територията на Дупница, който да поеме изцяло децата от школата на нашия клуб, това ще го направим ние, както сме обещали.

Последвайте канала ни в

Сподели