Микяй Наим, братя Рамазанови и Георги Вангелов стигнаха до финалите в Стара Загора

След цял ден в тежки схватки на тепиха в спортна зала „ДЗУ Стара Загора“ станаха ясни кои са финалистите в Дъжавното лично първенство при мъжете в свободния стил.

При най-леките до 57 килограма за златото ще спорят Ивайло Тисов (Локомотив Пд) и Таню Танев (НСА-ВЛ). В по-високата категория до 61 килограма петият от Игрите в Токио Георги Вангелов (Русе) ще спори за титла със Стилиян Илиев (Димитровград).

При 65-килограмовите националът ни Микяй Наим ще спори с участника от илимпийски игри, който живее и тренира в САЩ от няколко години, Борислав Новачков.

Рамазан Рамазанов (ИМ-ВТ) ще се изправи срещу представителя на домакините Калоян Атанасов. За първи прът братът на бронзовия медалист от световното първенство в Белград през 2023-а участва на наше Държавно първенство и стигна до финал. При 86-килограмовите Магомед Рамазанов ще се исправи срещу старозагореца Григор Чернаков.

Впечатление днес направи и европейският шампион до 23 години при най-тежките Георги Иванов. Той ще се бори срещу Ален Хубулов (ЦСКА) за титлата.

Sportal.bg ще публикува записи на всички финали от Държавното първенство за мъже в свободен стил, а в събота (06.01) и в неделя (07.01) ще излъчва на живо финалите при дамите и мъжете в класическия стил.

Ето кои са и останалите борци, които ще спорят за златни медали в Стара Загора днес:

74 кг. – Иван Стоянов (Стара Загора) – Петър Петков (С. Щерев – Левски)

79 кг. Мирослав Киров (Русе) – Радомир Стоянов (Стара Загора)

92 кг. Сали Салиев (Търговище) – Ахмед Магамаев (Русе)

97 кг. Ахмед Батаев (Русе) – Андриан Вълканов (Черно море Бургас)

Снимки: Костадин Андонов/start-photo.bg

Последвайте канала ни в

Сподели