Нюи няма намерение да напуска Ред Бул и Формула 1

Легендарният дизайнер Ейдриън Нюи навърши 65 години във вторник и обяви, че няма никакво намерение да напуска Ред Бул или Формула 1. Нюи има най-голям принос за превръщането на Ред Бул в един от най-силните отбори в новата история на Формула 1, а преди идването му в Милтън Кийнс тимът беше сред средняците в шампионата.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър успя да привлече Нюи от Макларън, след което дойде първата доминация на тима между 2010 и 2013, а от 2022 – началото на новата ера на болидите, използващи граунд ефект, Ред Бул отново разполага с най-добрите автомобили.

В началото на годината Нюи подписа нов договор с Ред Бул и още тогава стана ясно, че той не планира скоро да се пенсионира.

„Страхотно е да си част от Ред Бул – обясни Нюи. – Когато започнах работа в Уилямс и Макларън, това вече бяха велики отбори, които бяха печелили състезания и титли много преди моето идване. Така че от гледна точка на инфраструктурата на тима не можех да направя много. Когато подписах с Ред Бул, това беше риск, но исках да участвам в развитието на тима от самото начало. Защо сега да искам да изоставя всичко това, тимът и постиженията ни?”

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели