Какви съмнения е имал Маркес преди да подпише с Грезини?

През 2024 Марк Маркес ще се състезава с мотоциклет на Дукати за Грезини в MotoGP, а негов съотборник ще е по-малкият му брат Алекс. Двамата ще карат за втори път заедно, като първо това се случи в тима на Хонда през 2020.

Алекс, който премина в Грезини тази година, заяви пред радио Каталуня, че никога не е съветвал Марк да премине в лагера на Дукати и разкри какви съмнения е имал Марк преди да се реши да напусне Хонда и да подпише с Грезини.

„Никога не съм казвал на Марк да дойде в Дукати – заяви Алекс. – Марк е много интелигентен, няма нужда нищо да му се казва. Той знае какви трудности имах аз, какви бяха проблемите ми… Той имаше съмнения, че ще успее да адаптира стила си на пилотиране към мотоциклета на Дукати. Но в крайна сметка, за Дукати карат осем пилоти, всеки има свой стил на каране и всички бяха бързи с Дукати, което даде увереност на Марк.”

Маркес-младши потвърди, че все пак е осигурил важна информация за Марк, но направи уговорката, че е направил това не като пилот на Дукати, а като негов брат.

„Разбира се, че той ме пита разни неща, аз му казвах моето мнение, но не толкова като пилот на Дукати, а като негов брат – е мнението на Алекс Маркес. – Но аз видях всичко, което се случи с него от 2020 година насам и това беше много тежко за него.”

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели