Брайтън няма да разчита на Митома повече от месец

Японският нападател на Брайтън Каору Митома по всяка вероятност ще пропусне турнира за Купата на Азия през януари, тъй като е получил контузия в глезена в мач на клубния си тим Брайтън. 

За утрешния мач имаме повече или по-малко 10 контузени футболиста. Осем със сигурност са с травми и не се знае кога ще се оправят, а други двама просто няма как да започнат мача, заяви мениджърът на Брайтън Роберто де Дзерби в навечерието на мача на тима му с Тотнъм. „Митома е един от хората, които са с контузии. Мисля, че губим Каору за шест седмици или малко повече дори. Но ще се справяме с хората, които са налични. 

„Смятам, че сме отбор не защото имаме достатъчна бройка, а защото останалите имат манталитета, който изграждаме заедно. 26-годишният японец – бърз и техничен футболист, получи травмата при равенството 1:1 с Кристъл Палас миналия четвъртък. Турнирът за Купата на Азия започва на 12-и януари и ще се проведе в Катар. Четирикратните шампиони от Япония са в група D заедно с Индонезия, Ирак и Виетнам. Като именно виетнамците са техен първи съперник на 14-и другия месец.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели