Президентът на Унион (Берлин): Целта ни е да останем в Бундеслигата

Президентът на Унион Берлин Дирк Цинглер каза, че отборът се е представял над очакванията през последните успешни години и е необходимо търпение на фона на настоящия труден сезон. 

Унион спечели промоция за Бундеслигата през 2019 година и завърши на четвърто място през миналия сезон, за да се класира за Шампионската лига за първи път в историята си. През този сезон тимът записа серия от 16 мача без победа от края на август до началото на декември, загуби всичките си шест мача в ШЛ и заема 15-о място в класирането, малко над зоната на изпадащите. 

“Трябва да останем в Бундеслигата, 40 точки са нашата цел и нека се радваме колко страхотни бяха последните няколко години“, каза Цинглер в интервю за клубния сайт. 

Той не разкри истинска причина за слабото представяне през този сезон, но отхвърли предположенията, че летните попълнения Кевин Фоланд и Леонардо Бонучи всъщност не са правилните играчи за клуба. 

„Не сме променили абсолютно нищо. Вместо това привлякохме страхотни момчета, които играят важна роля в съблекалнята и на терена“, заяви президентът на Унион и настоя, че не могат да бъдат обвинявани „за загубата на нашата идентичност“. 

Той предупреди, че превръщането на тима отново топ отбор може да бъде дълъг процес, а по-добра интеграция на играчи от академията е една от основните цели за бъдеще. 

„Ще има промени в състава. Ще трябва да се реорганизираме, ще трябва да започнем наново. Имаме много проблеми, с които не сме се справяли толкова добре, колкото беше необходимо през последните години“, каза Цинглер.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели