Такова коледно избухване България не помни

За пореден ден с големи температурни разлики съобщиха на фейсбук профила си от Меteo Bulgaria.

„26 декември по обед. Коледно избухване на Варненско и Бургаско с 20°С из много станции там. И по традиция студени югозападни котловини – едва около 5°С в Кюстендил, Благоевград и Гоце Делчев.

Коледни СНИМКИ от морската ни столица събраха очите на цяла България

Денят е още млад. Тепърва нагрява. Възможно е някои „последни“ да станат „първи“ по-късно“, гласи текстът към картата, която бе споделена в социалната мрежа. 

„В Монтана, Враца, Кнежа, Ловеч, Велико Търново, Русе, Шумен, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Хасково, Свиленград и Ахтопол сега е 20°С“, съобщават от Меteo Bulgaria.

„За втори пореден ден в Хасково е регистриран температурен рекорд. В 12:20 часа от метеорологичната обсерватория са измерили 18.2 градуса. Досега най-тополо на 26 декември е било през 1995 г., когато са отчетени 16 градуса. В следващите часове температурите са се повишили още“, добавят от там.

В Русе температурата в 14:00 ч. достигна 19,6 градуса – по-висока от абсолютния максимум от 16,4 градуса, измерен през 2000 г. на този ден. Рекорд отбеляза и температурата в Силистра, където бяха измерени 18,8 градуса, докато през 2000 г. максималната бе 16,3 градуса. В Шумен температурата достигна 20 градуса.

До края на деня ще остане предимно слънчево и топло за сезона. През нощта по преминава слабо изразен фронт облачността временно ще се увеличи. Вятърът ще е поривист от югозапад с обръщане от запад – северозапад и усилване в Дунавската равнина.

В сряда сутринта, главно по поречието на Дунав, ще има условия за намалена видимост. През деня ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне. Температурите ще се понижат с 1-2 градуса. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните ще са от 12 до 17 градуса.

По данни на синоптиците, топло и сухо остава времето и за Нова година.

Както съобщи, на 25 декември също бяха отчетени доста температурни рекорди. 

Сподели