Лудогорец: Изпращаме една повече от успешна година в европейските клубни турнири

Лудогорец направи обзор на годината си в европейските клубни турнири. „Орлите“ обявиха, че изпраща една успешна година, в която клубът е участвал в три различни турнира – Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите.

Ето какво пишат Лудогорец на сайта си:

Лудогорец изпраща една повече от успешна година в европейските клубни турнири. През 2023-а „орлите“ изиграха общо 16 мача в три различни турнира – Шампионска лига, Лига Европа и Лигата на конференциите. 

Шампионите стартираха в началото на годината още в миналото издание на Лигата на конференциите в плейофа преди 1/16 финалите. Там тимът отпадна драматично с дузпи от Андерлехт след 1:0 в Разград и 1:2 в Брюксел. През лятото Лудогорец записа силни мачове – победата над Астана с 5:1 в квалификациите на Лига Европа, победата над Аякс с 1:0 в Амстердам в същия турнир и успехът над Фенербахче в групата на Лигата на конференциите. В груповата фаза Лудогорец се отчете с четири победи и две загуби и отново успя да излезе от групата като втори в класирането с равни точки с първия Фенербахче, но с по-лоша голова разлика. 

Головата разлика на Лудогорец във всичките 16 мача в евротурнирите през 2023 г. е 27:25, която идва от 8 победи, 1 равен и 7 загуби Трима треньори водиха Лудогорец в международните мачове през годината – Анте Шимунджа, Ивайло Петев и Георги Дерменджиев. 

Всеки от тримата треньори на Лудогорец записа победа над един много силен съперник в Европа – Шимунджа над Андерлехт, Петев над Аякс, а Дерменджиев над Фенербахче. Аслак Фон Витри престоя най-много минути на терена за Лудогорец в международните мачове през годината – 1212. Освен него във всичките 16 мача през годината играха Клод Гонсалвеш и Педро Нареси. Най-много голове в евротурнирите през годината за клуба вкара Якуб Пьотровски – 6. 

С най-много асистенции през годината бе Кирил Десподов – 4. Лудогорец спечели точно 50% от международните си мачове през 2023 година – 8 от 16. 

12 бяха голмасторите за Лудогорец в Европа през 2023 31 бяха играчите на Лудогорец, които участваха в международните мачове в отиващата си година.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели