„Боксинг Дей“ донесе рекордно постижение на Борнемут, „черешките“ изпревариха Челси

За първия път в историята си Борнемут постигна четири поредни победи в Премиър лийг. Това се случи, след като в празничния кръг тимът на Андони Ираола победи с 3:0 у дома Фулъм. Джъстин Клуйверт откри резултата в самия край на първата част. С голяма заслуга за това попадение бе Алекс Скот, който направи страхотен индивидуален пробив през центъра, след което пусна вляво към нидерландеца, който стреля под плонжа на Лено. В 62-рата минута Доминик Соланке удвои от дузпа, отсъдена за глупаво нарушение на Палиня, който изблъска в гръб Семеньо. В третата минута на добавеното време Луис Синистера оформи крайния резултат след изключителен удар от 22 метра.

Борнемут е в серия от седем поредни мача без загуба, като в шест от тях „черешките“ записаха победи и вече са на десето място с три точки пред Челси. Фулъм пък за първи път в историята си загуби три гостувания в Премиър лийг, допускайки три или повече гола във вратата си. Лондончани заемат 13-ата позиция. 

За Борнемут това бе и първа победа на „Боксинг Дей“ в Премиър лийг изобщо. Със спечелените 19 точки от последните възможни 21 „черешките“ са отборът в най-добра форма в лигата. 

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели