Волф призна: Пренебрегвахме важен елемент в годините на доминация

Ръководителят на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф направи едно признание за годините на доминация от страна на базирания в Бракли екип.

Между 2014 и 2020 предимството на Мерцедес на пистата беше толкова голямо, че в тима не трябваше да се борят за всяка частица от секунда при обслужването на колите в бокса. В същото време техните съперници работеха много, за да подобрят пит стоповете си.

При събирането на разликите в челото през последните години бързите стопове се оказаха много по-важни от преди, а механиците на Мерцедес са едни от по-бавните в шамионата. По думите на Волф това се дължи на факта, че толкова много години манталитетът в Мерцедес не е бил подчинен на бързите спирания в бокса, а избягването на грешките и продължителните престоявания на колите на едно място.

„Нашият манталитет през последните 12 години беше, че не трябва да сме световни шампиони в пит стоповете. Просто трябваше да избягваме бавните стопове. Но сега достигнахме до ситуация, в която силите в челото са изравнение и ние трябва да подобрим много стоповете си. От гледна точка оборудването и ефикасността на работата ние ще се подобрим, за да сме по-бързи от 3.5 секунди“, обясни Волф.

По-рано тази година отборът на Макларън постави нов рекорд за най-бърз пит стоп в историята на Формула 1. Механиците на тима смениха гумите на Ландо Норис по време на Гран При на Катар за само 1.80 секунди.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели