Eминов запази титлата си, контузия не позволи на Галинов да се сбие на RPC 6

Джанис Еминов запази титлата на веригата „Real Pain Challenge“ в категория до 65 килограма в стил К-1 с малки ръкавици. Гръкът победи с нокаут Ивайло Панев в главната битка на събитието RPC 6, което се проведе на 23-и декември в „Арена Ботевград“.

Състезателят на „Lions Academy“ бе по-доминантният боец в първия рунд. Той диктуваше темпото на двубоя и държеше центъра на клетката. Осемкратният шампион на България по кикбокс Ивайло Панев се опитваше да спре движението на съперника си с лоу кикове в пищяла и крошета със сайд степове, но атаките на Еминов не спираха.

Пресата на гръцкия боец продължи и във втората част. Шампионът се чувстваше все по-уверен в клетката и започна да сваля ръцете си, за да предизвиква Панев. Тогава българинът пласира няколко крошета, които разклатиха носителя на пояса. Пловдивчанинът се втурна в атака, но за съжаление на българските фенове в „Арена Ботевград“, той бе пратен в нокдун с удар с коляно от страна на Еминов. Носителят на световна купа на WAKO се изправи и искаше да продължи битката, но главният рефер на двубоя не му позволи и сложи край на спора.

В подглавната битка на вечерта сблъсъкът България-Гърция отново бе с положителен резултат в полза на представителя на южната ни съседка. Роберт Оганесян записа десета победа в професионалната си кариера и стана шампион в стил ММА в категория до 84 килограма на RPC, но не беше щастлив от начина, по който стигна до победата. Представителят на България в този дуел Деян Галинов започна битката много убедително и прати в нокдаун Оганесян още с първата си комбинация от удари. Варненецът се нахвърли върху съперника си и започна да налага удари на земята, но при един от замаховете му, той получи луксация на рамото и битката бе прекратена с лекарска забрана.

Оганесян показа джентълменство и заяви след двубоя, че е готов да даде моментален реванш на Галинов, когато българинът се възстанови.

Ето и останалите резултати от събитието:

Милен Николаев победи Мартин Тодоров с ТКО, Рунд 1

Ангел Рангелов победи Момчил Янчев със събмишън, Рунд 1 

Румен Руменов победи Светлин Спасов с ТКО, Рунд 1 

Александър Йотовски победи Даниел Цветков с КО, Рунд 1 

Тодор Николаев победи Марио Рангелов с единодушно съдийско решение

Николай Атанасов победи Октай Ариф със събмишън, Рунд 1 

Динко Банков победи Мартин Алексиев с единодушно съдийско решение

Последвайте канала ни в

Сподели