ВЕЧЕ Е ЯСНО: Нидерландия не ни е пуснала в Шенген. Кабинетът, Кирил Петков и Бойко Борисов излъгаха. Вижте ЦЯЛАТА ИСТИНА

Уважаеми медии и колеги, гледам че много се чудите какво точно е станало в нидерландския парламент на 21 декември 2023 г.

Лесно може да се направи проверка. На английската версия на сайта няма почти никаква информация, затова пък на нидерландската може лесно да си свалите и прочетете пълната стенограма от заседанието на 21 декември, заедно с направеното предложение от г-н Велдкамп за влизане на България в Шенген само по въздух. 

Може да си го преведете с Гугъл Транслейт, както направих аз, макар че който разбира немски, може да се досети за какво иде реч. 

MOTIE VAN HET LID VELDKAMP

21 декември 2023 г

Камарата, след като изслуша дебата, като отбеляза, че в момента, в резултат на резултатите от неотдавнашна мисия за установяване на фактите, присъединяването на България към Шенгенското пространство вече не е валидно; въпреки факта, че една държава-членка на ЕС (Австрия) в момента е в процес на поетапно влизане в сила на присъединяването на България (Еър Шенген) без пряко прилагане към сухопътните граници.

Искането към кабинета да подкрепи евентуален изход от преговорите, показващ предстоящото присъединяване на България към Шенгенското пространство, например чрез решение на Съвета, което отваря първо само въздушните граници, след което се извършва допълнителна оценка под ръководството на Комисията в пред Съвета Думата се съобщава, преди отварянето на сухопътните граници да се осъществи, и да се разгласи вътре в ЕС (Oosten rijk, Комисия, председателство на ЕС), и преминава през реда на деня. Велдкамп

Както лесно се вижда, предложението е ЕДИНСТВЕНО за влизане на България в Шенген по въздух, след което ще се правят допълнителни проверки за готовността на България да бъде приета и със сухоземни граници.

Както става ясно от следващата диаграма на сайта, предложението е отхвърлено с вдигане на ръка (verworpen met handopsteken) с 59 гласа „за“ от 150 възможни. От 14-те фракции в парламента 9 гласуват против, а само 5 за. 

Може да си свалите и пълната стенограма от заседанието на парламента на 21 декември, която е доста дълга.

След това може да си я преведете с Гугъл Транслейт. В цялата стенограма България и Шенген се споменават само на 6 места, точно в предложението на г-н Велдкамп. 

От горното мога да заключа:

– на 21 декември единственото предложение за влизане на България в Шенген е това на г-н Велдкамп, и то касае само въздушните граници. 

– други предложения, както погрешно/лъжливо твърдят някои медии, просто НЕ СА правени и още по-малко гласувани. 

– предложението е отхвърлено, което означава, че формално Нидерландия НЕ Е дала съгласието си за влизане на Бълария в Шенген дори само по въздух, да не говорим с трите граници. 

– което ме навежда на мисълта, че първоначално България е получила съгласие от Рюте за вдигане забраната само по въздух, в разрез с твърденията на нашите дълбокоуважавани държавни ръководители.

Между другото, за да стане един закон факт в Нидерландия, освен одобрението на Камарата на представителите (Tweede kamer), е необходимо и сългасието на Сената, който не може да изменя наличните текстове, но трябва да ги одобри. Впоследствие трябва също така приетите закони да бъдат обнародвани в техния Бюлетин на законите и указите, за което не е предвиден конкретен срок. За сведение, в момента Камарата на представителите е във ваканция до 15 януари 2024.

Заключенията си правете сами: защо политиците ни в един глас припяват за някакви огромни успехи с падането на ветото на Нидерландия?

Не, ветото си стои. Защо Кирил Петков пише фалшиви поздравления до Рюте или си ги измисля? Най-после защо услужливите медии публикуват едно към едно лъжи? И ги повтарят и преповтарят.

Аз питам, вместо да се лъжем, трябва ли някой да понесе отговорност? Нали помните върволиците от мигранти, които през лятото окупираха страната ни? Вероятно пуснати заради лошо пазена граница и корупционни практики на границата. Иначе как можеше преди години мигрантския натиск да се овладява, а сега не може?

Да не мислите, че западните политици са балами, нали всеки ден прес аташетата на посолствата изготвят преглед на печата, съобщавайки за огромни кервани с мигранти. Къде се крият вътрешният министър и премиера Денков? Кой ще понесе отговорност? 

Людмил Цветков

Сподели