Мадзари: Не бяхме достатъчно прецизни пред гола

Треньорът на Наполи Валтер Мадзари бе доста разочарован след загубата от Рома с 0:2. Той смята, че тимът му е доминирал в мача, но не е бил достатъчно прецизен пред гола. Наставникът отказа да коментира думите на Жозе Моуриньо, който заяви, че още в 5-ата минута е знаел, че тимът му ще спечели.

„Питайте ме някакъв въпрос, вместо да ми казвате кой какво е казал. Тогава ще ви отговоря. Смятам, че играхме добре. Фланелката на Политано бе дръпната, когато се откъсваше (б.р. – преди червения картон за ритник срещу Залевски). Това бе най-силният ни период в мача и ние бяхме отборът, който бе по-близо до победата в онзи момент. Не бяхме обаче достатъчно прецизни в завършващата фаза с някои слаби удари, но доминирахме във владеенето на топката. Освен положението, което създаде Белоти, не си спомням Рома да имаше друга опасност в мача. Те не направиха нищо. Ние контролирахме събитията и мислех, че скоро ще поведем, но се случи каквото се случи, така че да гледаме напред“, заяви Мадзари.

Когато Наполи остана с 9 души на терена, наставникът промени схемата на трима в защита. Той бе попитан дали смята и занапред да използва подобна схема.

„Това ми се струва абсурдно. Дойдох в Наполи, всички ме питаха защо не променя схемата на трима в защита. Причината е, че ми харесваше как тимът играеше миналия сезон. Ако не броим няколко играчи, които не са във форма, това е същият състав като миналата година. В момента сме леко очукани и има нужда да направим някои промени, но не смятам, че е нужно да променяме цялата философия. Дойдохме в Рим и контролирахме топката в 68% от времето през първото полувреме. Това показва, че сме на прав път. В бъдеще, когато подсилим защитата, може да променим и схемата, но не смятам, че Наполи играе лошо. Стилът ни е много подобен на миналия сезон, единствено някои играчи не са в същата форма. Трябва да бележим повече, когато създаваме шест голови положения, това е всичко“, допълни специалистът.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели