Скандал: Водещ на Нова нюз заповяда на Първан Симеонов да слуша и да си води бележки

Голямото събитие продължава да е войната в Украйна. Приемането на конституцията обаче с събитието на годината според мен. Това каза пред Нова нюз социологът Първан Симеонов.

„С оглед на войната в Украйна е трудно да има друга конфигурация в България. Тази война не се движи както на всички нас ни се искаше и като че ли друг вятър започва да вее в България. Това може донякъде да развали комфорта на това правителство. Може да се окаже, че голяма част от хората са на едни вълни, а това правителство – на малко по-други.

Правителството има един вроден проблем – да надцени влиянието на този разказ. Голяма част от българите обаче се дразнят от прекаляването.

Правителството малко като че ли прекалява с главно символни действия и това поражда съпротиви. Те няма да се видят на бурни митинги, а на избори. София за малко не се сдоби с червен кмет. Единият електорат гласува доста мощно срещу коалиционните си партньори. Получи се протестно гласуване. В София се гласува политически и това беше политически знак“, уточни той.

„Тези хора дотолкова се сраснаха помежду си, че започнаха да мечтаят за 4-годишно управление. Получава се един парадокс“, каза още Симеонов.

По повод ротацията през март социологът изказа мнение, че ще е логично някои министри да напуснат постовете си.

„Ако съм на мястото на ГЕРБ и на ДПС, не бих настоявал за повече видима власт, за повече министри в тези трудни времена. И без друго имат достатъчно власт.  

Второ, това е трудно управление, икономически трудно, не се знае какво ще се случи, след като свърши дерогацията. Не е ли по-удобно ПП-ДБ да обира негативите?“, посочи той.

„Борисов каза, че ще е жена, макар че близки до Борисов говорители опипват почвата дали пък да не е той самият. Според мен му се иска, вижда се, разбирам го“, каза Симеонов в отговор на въпрос Мария Габриел ли ще бъде следващия премиер.

„Близкият говорител беше в това предаване“, прекъсна го водещият.

„Така ли беше“, изненада се той.

„Така беше. Не гледате „Офанзива“ редовно. Ще трябва най-накрая да си извадите бележка – събота, в 16 часа. ако не участвате, независимо от графика ви, сядате и започвате с бележки кой какво казва“.

„Това предаване си струва гледането и се радвам на поканата“, опита се да замаже положението Първан Симеонов.

Сподели