Ал-Насър удари тима на Джерард, Кристиано с поредни постижения

Ал-Насър с Кристиано Роналдо победи с 3:1 водения от Стивън Джерард Ал-Етифак в мач от 18-тия кръг на саудитското елитно първенство. Самият португалец се разписа от дузпа в 73-тата минута за тима си, като преди това Алекс Телеш (43’) и Марсело Брозович (59’) бяха дали комфортна преднина, а почетното попадение за гостите бе дело на Мохамед Ал Кувайкиби. Попадението бе под номер 870 в славната кариера на португалеца, като освен всичко друго той е първенец по попадения (17) и асистенции (9) в саудитското първенство.

Самият Кристиано имаше няколко добри възможности да се разпише през първата част, като още в 10-ата минута стреля опасно от пряк свободен удар, но вратарят на Ал-Етифак Пауло Витор спаси. Садио Мане също пропусна пет минути по-късно, като стреля неточно.  Така дойде 43-тата минута, когато бившият играч на Манчестър Юнайтед и Севиля Алекс Телеш отбеляза изключително красив гол след далечен изстрел от воле с левия крак.

Ал-Насър нанесе втори удар на съперника си в 59-ата минута. Именно Роналдо асистира за попадението, като подаде с глава към Марсело Брозович, който се разписа отблизо за 2:0. В 72-рата минута играч на Ал-Етифак игра с ръка в наказателното си поле и реферът посочи бялата точка. Зад бялата точка застана самият Кристиано, който не сгреши и направи 3:0, а попадението бе под номер 870 в изключителната кариера на португалската звезда. Пет минути преди края Ал-Етифак успя да върне едно попадение, но нямаше сили за повече.

Така Ал-Насър записа седма победа в последните осем мача и пети пореден  домакински успех, като тимът е на втора позиция в класирането, на 10 точки зад лидера Ал-Хилал. Ал-Етифак пък е седем  поредни мача без победа и остава на 8-о място.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели