Гол в края лиши Жирона от триумф над още един силен съперник

Изравнителен гол минута преди края на редовното време лиши сензацията Жирона от успех над Бетис като гост в среща от последния кръг на Ла Лига преди Нова година. Мачът в Севиля завърши при 1:1, с което каталунците пропуснаха да запишат пета поредна победа във всички турнири. За “вердибланкос” пък това е четвърто последователно реми в шампионата.

Артьом Довбик изведе гостуващия състав напред в 39-ата минута от дузпа, но в споменатата вече 89-а капитанът на Бетис Херман Пецела прониза лидера преди този кръг.

Жирона изигра пореден силен двубой, но този път и съперникът в лицето на Бетис беше на висота и заслужено стигна до точката на фона на усилията, които хвърли.

Каталунците поведоха в 39-ата, когато украинският таран Довбик превърна в гол отсъден наказателен удар.

След почивката Бетис натисна и създаде куп положения, но успя да изравни чак в края, когато Пецела не даде шанс на вратаря с прострелен шут под гредата след разбъркване в наказателното поле.

В оставащото време Жирона все пак можеше да спечели, но Дейли Блинд пропусна от много добра ситуация.

След празниците Жирона подновява битката в Ла Лига с домакинство срещу Атлетико Мадрид на 3 януари. Също тогава Бетис гостува на Селта.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели