Борислав Крачанов: Изпращаме една успешна година с много добри резултати

Старши треньорът волейболния Марица Пловдив-Борислав Крачанов обобщи представянето на тима през годината. Специалистът коментира и предстоящите изяви на неговите състезателки.

„Изпращаме една успешна година, в която постигнахме много добри резултати. Завършваме и успешен първи полусезон, в който постигнахме целите си. Победата ни в Шампионска лига беше една от нашите цели и задачи и се радвам, че успяхме дая постигнем.

Всяка една победа е запомняща, но понякога и от загуба имаш какво да извлечеш. Определено бих отличил двете титли – Купа България и спечелването на титлата в първенството и естествено победата в Шампионска лига в Будапеща. За мен лично беше и първа победа в турнира, както и за голяма част от нашите състезателки. Смятам, че това са моментите, които ще помним дълго“, заяви Борислав Крачанов пред клубния сайт.

Треньорът коментира и успешното налагане на млади състезателки от школата на Марица: „Това е плодът на целия труда, на цялата школа, тръгвайки от най-малките, за да се стигне до жените. Една част от момичетата са си изцяло от школата. Те са присвоили този шампионски манталитет, който се развива в школата. Постепенно извървяват пътя от най-малките до първия отбор. Началото беше трудно, имаше и много скептични коментари как с толкова млад състав ще се играе в Шампионска лига. Те дават всичко от себе си, борят се, тренират усърдно и това им се отплати. Те станаха по-спокойни и видяха, че целият този труд си е струвал“.

Борислав Крачанов е затруднен в работата си и от липсата на конкуренция в България: „Със сигурност не ни помага, но другите отбори тръгват да се засилват. Може би ще отнеме малко повече време. Тяхната идея е като нашата да тръгнат с млади състезатели от школата. Ако съдим, че при нас резултатът дойде на третата година с тези млади момичета, след още една година българското първенство ще стане по-силно. Друг е въпросът, че ние в българското първенство не играем толкова силно, колкото в Шампионска лига и това се отдава именно на конкуренцията, защото ние знаем, че ще победим.

За първи път спечелихме всичко, което може да се спечели във всички формации. Това е благодарение на шампионския манталитет и добрата работа в школата. Смятам, че до година – година и половина ще има момичета, които ще намират място и в първия отбор. Има ги децата въпросът е да останат здрави и да работят по същия начин“.

Марица Пловдив предстои в началото на следващата годината да изиграе няколко важни срещи, както в България така и на международната сцена.

„Януари месец ни се явява един от важните на фона на това, че ако успеем да си свършим работата тогава ще оползотворим сезона на 70% и след това останалите 30% ще останат за следващите месеци в първенството. Януари месец ни е много важен и сега в паузата е много важно чисто спортно-технически и физически каква работа ще свършим, за да можем да бъдем максимално готови за новата година.

Трябва да сме максимално готови за мача с Вашаш, а след това и за финала за Купата. Трябва да се фокусираме първо върху подготовката, а след това и как да извлечем максимума и след това да се хвърлим с всички сили срещу Вашаш. Надявам се да ги победим и да отидем да играем в ЦЕВ, а там да извлечем максимума. Ако ние писано да играем още два мача или повече да успеем и да зарадваме нашите фенове. Надявам се да завършим сезона с максимален брой титли и победи на европейската сцена. Момичетата да станат уверени, че тази работа, която вършат им се отплаща“, завърши Крачунов.

Последвайте канала ни в

Сподели