Левски София гони 1/4-финал в Европа срещу Динамо в Букурещ

Волейболистите на Левски София гостуват на румънския Динамо (Букурещ) в мач реванш от 1/8-финалите на третия по сила европейски турнир – „Чалъндж къп“ (Challenge Cup).

Двубоят е днес от 18:00 часа българско време в едноименната зала на домакините в румънската столица.

В първия мач на родна земя „сините“ победиха категорично румънския съперник с 3:0 гейма. Така те взеха важно психологическо предимство и доза увереност преди решителната битка в реванша.

След чистия успех в София тимът, воден от Николай Желязков, се нуждае от два спечелени гейма при гостуването, за да продължи напред на 1/4-финали.

Родният тим, който остана единственият български представител в евротурнирите, излиза да се бори за успех, който ще го класира сред най-добрите осем в Европа. Класиране на 1/4-финали ще бъде историческо постижение за клуба под името Левски София.

При победа с 3:0 или 3:1 за Динамо, румънците ще докарат развоя до „златен гейм“, който отново ще се играе на техен терен. Победителят от златния гейм продължава напред в турнира.

При успех на Левски София, представителите на „сините“ ще срещнат победителят от двойката Веро Волей (Монца, Италия) – Панатинайкос (Атина, Гърция). В първия мач Веро Волей надигра като гост Панатинайкос с 3:2.

Последвайте канала ни в

Снимки: Startphoto

Сподели