Рилски спортист обяви свободен вход за последните два мача на клуба за 2023 година

Баскетболният Рилски спортист обяви, че мачовете на женския и на мъжкия тим съответно срещу Монтана и Черноморец на 23 декември (събота) ще преминат под мотото  „Заедно за Еми!“ И на двете срещи входът ще бъде свободен, съобщиха от отбора.

На касата в зала „Арена Самоков“ ще бъде поставена кутия, в която всеки може да дари сума спрямо възможностите си в полза на Еми, която има нужда от средствата, за да може да й бъде осигурен медикамент за лечението й, който не се поема от здравната каса, а струва 10 800 лева на месец. Това лекарство трябва да се приема от Еми в продължение на една година всеки ден. За да се случи това, обаче на семейството е нужно да разполага със сумата от 129 600 лева, която на практика е непосилна за него.

Еми е едно младо и борбено момиче, на което се налага да порасне твърде бързо. А на родителите й Милко и Екатерина Симови от Самоков да се срещнат с една твърде неприятна диагноза на детето си.
Всичко за тях започва в края на 2019 година, когато се проявяват първите симптоми на болестта и от тогава започва посещението на различни лекари. На 10.04 2020 г. родителите на Еми чуват най-страшното, че има рак – аденокортикален карцином на надбъбречната жлеза.  За цялото това време Еми претърпява 11 операции, над 25 химиотерапии, 4 курса лъчетерапии и един курс с кибернож. Тя беше на лечение в Унгария благодарение на дарители. В края на май месец тази година семейството посети Германия за две белодробни операции, а веднага след това, въпреки болките, Еми отива на своя бал.
Отделно от това са направени две изследвания на тумора й в Германия, за да се открие точния медикамент, който би помогнал в лечението, за който споменахме по-горе. Лекарството, което тя трябва да пие е Венетоклакс. То, за съжаление, не се поема от здравната каса и е непосилно скъпо за семейството й. Опаковка за един месец струва 10 800 лева, като лекарите възлагат големи надежди на него. Тя трябва да го приема в продължение на една година всеки ден. Затова са необходими 129 600 лева. Въпреки всички трудности, през които Еми минава, тя завършва средното си образование с отличен успех, приемат я да учи Геодезия и освен, че ходи на химиотерапия, тя ходи и в университета.

Нека всеки, който има възможност да помогне с каквото може на това момиче и нейното семейство.
Банкова сметка на името на Емилия Симова в Банка ДСК– АД
IBAN: BG56STSA93001528424299BIC: STSABGSF
Основание: дарение за лечение

REVOLUT – 359894486828
IBAN: LT73 3250 0571 6885 0731
BIC: REVOLT21Ekaterina Simova

PayPal
Ekaterina Simova 359894486828
Ketintze@gmail.com

Последвайте канала ни в

Сподели