Валенсия завърши годината с успех на „Вайекас“ и задълбочи кризата в Райо Валекано

Валенсия победи като гост Райо Валекано с 1:0 в последния мач за годината за двата отбора от 18-тия кръг на Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Серхи Канос в 61-вата минута. Така Валенсия спря серията си от пет поредни мача без победа в първенството и заема 10-о място в таблицата. Райо пък записа осми последователен мач без успех и четвърти пореден, в който не вкарва попадение, като заема временната 11-а позиция.

Домакините имаха първата добра възможност в мача, когато в 11-ата минута Иси Паласон излезе очи в очи с вратаря на Валенсия Гиорги Мамардашвили, но пропусна да се разпише. След 13 минути отново пред Райо се откри шанс да поведе, но Флориан Лежюн стреля встрани от удобна позиция. Гостите отговориха с опасен изстрел на Диего Лопес, спасен добре от Столе Димитриевски, но това бе всичко по-интересно през първото полувреме.

През втората част надлъгването между двата тима продължи, като Валенсия успя първи да нанесе своя удар. В 61-вата минута Серхи Канос със страхотен изстрел с десния крак не остави никакви шансове за вратаря на Райо – 0:1. Домакините опитаха да натиснат в опит да изравнят резултата, но така и не успяваха дълго време да създадат чисти възможности за гол.

В последните моменти на мача бранителят на Валенсия Тиери Кореа извърши грубо нарушение, спирайки опасна атака на Райо, като след преглед с ВАР бе изгонен. От последвалия пряк свободен удар обаче Раул де Томас стреля в аут.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели