Нов футболен скандал разтърси Турция

Пореден скандал във футбола разтърси Турция. След като наскоро южните ни съседи влязоха в негативните хроники с побоя на президента на Анкарагюджю над съдията Халил Умут Мелер, днес друга случка с отрицателен характер прикова вниманието, като отново е замесен президент на футболен клуб. Този път става дума за боса на Истанбулспор Ечмел Фаик Саръалиоглу, който извади отбора си от терена по време на мача с Трабзонспор и не позволи срещата да се доиграе.

Въпросният инцидент стана в 74-тата минута на двубоя. Гостите от Трабзонспор водеха с 2:1 и недоволен от развитието на мача президентът на домакините нареди на играчите си да напуснат терена. Той имаше претенции към съдиите, които зачетоха втория гол на гостите в 68-ата минута, дело на Пол Онуачу, но в атаката останаха сериозни съмнения за нарушение на Батиста Менди срещу Флориан Лошай.

Всички опитаха да разубедят Саръалиоглу да промени решението си и да остави играта да продължи. Колегата му от Истанбулспор Ертюгрюл Доган също слезе на терена за да говори с него, а един от играчите на Истанбулспор Симон Дели дори падна на колене пред боса, но той бе непреклонен и срещата така и не се доигра.

Това почти сигурно ще означава служебна победа за Трабзонспор, като тепърва ще видим какви други наказания ще бъдат наложени на Истанбулспор за това решение.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели