Новият комплекс в Самоков приема Световно първенство

Новостроящият се комплекс в Самоков „СамЕлион“ ще бъде домакин на Световно първенство по таекуондо за деца, заяви пред журналисти Слави Бинев – председател на Българската федерация по таекуондо.

Бинев бе на посещение в съоръжението заедно с Парк Су-Нам, президент на Световната детска федерация по таекуондо. Посланикът на добра воля на ЮНЕСКО Китин Муньос също ще бъде ангажиран с мероприятието и бе част от днешната инспекция. Муньос посочи, че е впечатлен от комплекса, като оцени високо неговото местоположение и възможности за спорт и рехабилитация. Изпълнителният директор на „СамЕлион“ инж. Петър Георгиев разведе делегацията из комплекса, като им показа строящия се хотел и спортна зала.

„Очаква се на събитието да присъстват кралски особи, представители на ЮНЕСКО и Международния олимпийски комитет. Това ще бъде едно от най-големите спортни събития в България“, посочи още Бинев.

„Очаквам комплексът да бъде завършен през месеците април-май и всички членове на международните организации и гости да бъдат щастливи да посетят това място“, добави той.

„Очакват се между 1000-1200 участници, заедно със своите семейства – около 3000-4000 гости ще дойдат в Самоков. Предимствата на комплекса са в това, че всичко е на едно място, което решава проблема с транспортната логистика“, заяви Парк Су-Нам.

„Прекрасно е местоположението на „СамЕлион“ между Боровец и Самоков, комплексът изглежда като мечта. Поздравявам инвеститора инж. Петър Георгиев, защото това, което е направил заслужава признание“, каза Китин Муньос при визитата в Самоков.

Както БТА, писа възможностите за реализация на международни състезания в Самоков във връзка с предстоящо отваряне на комплекс „СамЕлион“ бяха обсъдени на среща във фирма „Самел-90“ АД в града, сред присъстващите бе и заместник – министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева.

Последвайте канала ни в

Сподели