Виктория Радева бе удостоена с „Почетен знак на град Пловдив“

Eвропейската шампионка по шахмат за жени отборно Виктория Радева бе удостоена с „Почетен знак на град Пловдив“. Отличието бе връчено от председателя на Общински съвет Атанас Узунов по време на последното заседание на общински съвет за 2023 година.

Шахматната шампионка получи и букети от председателя Узунов и кмета на града Костадин Димитров.

„Разрешете ми от името на целия Общински съвет да пожелая на госпожица Радева през следващата година да стане световна шампионка по шахмат както индивидуално, така и отборно“, заяви Атанас Узунов при връчването на знака на Пловдив.

“Благодарна съм и развълнувана да получа почетното отличие на град Пловдив. За мен е чест и гордост да съм част от този прекрасен град. Тук съм родена, тук живея през целия си живот и го нося в сърцето си. Искам да ви насърча и да ви кажа, че както ние момичетата в националния отбор се обединихме и направихме най-доброто, така и вие да се обедините и да продължавате да правите най-доброто за нашия град, да загърбите различията си.

Ние всички живеем в този прекрасен град, всички го обичаме и ви пожелавам занапред да развивате Пловдив“, отвърна Радева в своето слово пред общинските съветници в залата.

Още едно събитие днес с отличителен знак за Виктория Радева, бе званието „Спортист на ПУ „П. Хилендарски“. Към нея бе отправено предложение да създаде академичен клуб по шахмат и да обучава студентите в тайните на нейния спорт. Предложение, което европейската шампионка прие с въодушевление.

marica.bg

Последвайте канала ни в

Сподели