Нефтохимик 2010 приобщи елитни училища от Бургас към Шампионската лига

Нефтохимик 2010 приобщи децата от елитни бургаски училища към Шампионската лига, съобщават от волейболния шампион на България във вторник.

„Двете топки, които капитанът, разпределител и играещ помощник-треньор на бургазлии Иван Станев и посрещачът на тима Розалин Пенчев подариха на децата от ПГЧЕ „Васил Левски“ и ПГСАГ „Кольо Фичето“, са именно от най-престижния турнир в Европа. Тъкмо с топките от Шампионската лига се проведе благотворителният мач между представителните волейболни тимове на момчетата от двете гимназии в клубния ни дом – зала „Младост“, се казва в съобщението на Нефтохимик 2010.

Срещата беше съпроводена с концерт, а събитието бе под наслов „Да помогнем на Мишо да проходи“. Дарителската кампания е в подкрепа на Михаил Павлов, който на 14 август тази година катастрофира и остана парализиран от гърдите надолу.

Инициативата за събитието е на ръководството, учителите и учениците на ПГЧЕ „Васил Левски“. Михаил е част от семейството на техен колега. Зала „Младост“ се напълни с близо 1500 зрители, а бяха събрани около 19 000 лева.

„Поканихме учениците на мачовете ни от първенството, в което гоним следващата титла в клубната история. Прекрасно е залата да е пълна, а дано има все повече подобни благородни каузи“, каза Иван Станев за официалния клубен сайт на ВК Нефтохимик 2010.

Последвайте канала ни в

Сподели