Вили Вебер няма надежда, че отново ще видим Михаел Шумахер

На 29 декември се навършват 10 години от трагичния ски инцидент на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер. Бившият мениджър на германеца Вили Вебер коментира инцидента пред Express.de и обясни, че не храни надежда, че отново ще видим именития пилот. Двамата се разделиха преди завръщането на Шумахер във Формула 1 с Мерцедес за сезон 2010, като Вебер преди време разказа, че е бил против това решение на Михаел.

„След инцидента тъжах страшно много за Михаел – разказа Вебер. – Сега като мисля за Михаел, вече нямам надежда, че ще го видя отново, все пак от 10 години няма позитивни новини.”

Също така Вебер си призна, че не е посетил Михаел в болницата веднага след инцидента, като сега съжалява за това.

„Разбира се, че съжалявам много и обвинявам само себе си за това – обясни Вебер, който на практика вече не поддържа отношения със семейството на Михаел Шумахер. – Три или четири години след инцидента хората, които ме разпознаваха, ме питаха: „Как е Михаел?” В един момент спрях да им обяснявам и си мислех: „Защо никой неме пита как съм аз?” Тогава ми стана ясно, че това е краят, трябва да спра да мисля за Михаел и всичко около него.”

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели