Бесен скандал в СОС: Терзиев изригна заради извратено удоволствие и предложение на 5 ракии ВИДЕО

Поредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) започна преди минути. Кворум бе събран и така общинските представители в София се заеха с една единствена задача – да изберат нов председател.

припомня, че тази сутрин Борис Бонев от „Спаси София“ каза, че няма да се кандидатира за поста, а ще издигнат Грети Стефанова от „Демократична България“. Тя е и най-възрастният общински представител.

В София в момента се пише история и тази история никак не е добра„, каза пък Бонев и допълни: „Това, което правим днес е жест и стъпка към разбирателство. Обвиняваха ме, че съм спирачка и моето его преди да се работи. Но аз не съм председател на СОС.

Предлагаме г-жа Стефанова защото е достоен кандидат, но и обективен“.

Снимка: Георги КОЛЕВ,

„Не съм съгласен, че е подготвена за тази позиция“ – това пък бе коментарът на Карлос Контерера от ВМРО. Той припомни думи на Стефанова от преди време, когато отново бе предложена за висок пост: „Тя тогава каза, че това е предложение на три ракии – цитирам я. А сега аз питам: „Вие на пет ракии ли я предлагат?„.

Тя ограничава мнението и изказването на представители сега“.

„Тази демагогия и лицемерие не е нормална“ – каза пък Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС.

БСП няма да разрешава вътрешно коалиционни семейни конфликти“ – отсече Иван Таков от БСП.

„Не може да продължава да сме свидетели на едно беззаконие и безобразие, което се случва в центъра на София“ – каза той, говорейки за демонтажа на Паметника на Съветската армия и се обърна към кмета Васил Терзиев: „Г-н кмете, това не може да се случва под вашия мълчалив одобрителен поглед. Трябва да сте там, за да спрете това безумие“.

„Много ми е интересно какво ще демонтирате като след нова година се мушнете под пухените завивки с ГЕРБ“, допълни Таков и поясни, че днес БСП няма да издига кандидат за председател на СОС.

„Защо лъжете за червената сватба с БСП. Само изневярата на жениха – ден, два преди сватбата и нарязването на чеиза на булката е причината да не изберете договорения от БСПО избор“, заяви пък Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС и поясни: „Че не се харесваме е ясно, но трябва да работим в интерес на гражданите. Първият носи отговорност“.

Междувременно се прокрадна „екзотично“ предложение – да бъде избран временен председател на СОС.

„Нещо, което се приплъзна покрай ушите ни – Бонев призова да има нови избори! На това ли се надява.

Дали пък не се бута каруцата нарочно в тази посока, за да може чрез обвинения към другите политически партии той да спечели още места.. Казвайки, че „виновни са другите“. Не, Г-н Бонев – вие сте виновен, че се опитвате да ни превърнете в гумен печат и да подкрепим вас“, каза пък Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС.

„Изпитвате извратено удоволствие да наблюдавате тази ситуация“ – отвърна му пък Бонев.

На фона на тези скандали от „Има такъв народ“ (ИТН) пък предложиха Пламен Данаилов за председател на СОС. Идеята бе представена от Ася Тодорова.

„Извинявам се, ако чупя протоколаМного търпеливо слушам, старая се да няма емоционална реакция, но нещата започнаха да минават всякакви граници.

Когато говорим за отговорност е добре и тези, които са управлявали да поемат отговорност. Имаме за плащане 700 милиона, а в сметката нула лева“ – с тези думи изведнъж се включи кметът Васил Терзиев.

„Не искате елементарно усилие да положим. Нека направим важните стъпки за града, а после ме бламирайте.

Да, не сме изчистили всички дървета в София, но имахме криза и се справихме.

Неможачи сме, не можем – не, не е така! Тука няма различия – няма ляво, няма дясно – това са интересите на софиянци“, каза Терзиев.

„Тука правим панаири за цяла София и си прехвърляме топката. Това е проблем на всички общински съветници“, допълни столичният кмет.

Разговорът се разводни. Имаме две предложения и заради това предлагам прекратяване на разискванията и да преминем към гласуване“ – това изненадващо предложение направи пък Вили Лилков от Местна коалиция КОД.

Предложението бе прието.

След това бе даде половин час почивка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели