Торино излъга Емполи в мач с два отменени гола и неотсъдени дузпи

Отборът на Торино победи тима на Емполи с минималното 1:0 в среща от 16-ия кръг на италианската Серия “А”. Победното попадение отбеляза Дуван Сапата (25′).

Успехът изкачи торинци в горната половина на класирането, докато поражението остави съперника в зоната на изпадащите.

Гостите от Емполи трябва съжаляват, че не си тръгнаха поне с равен от визитата в северна Италия, тъй като им бяха отменени два гола заради засада.

Преди това в 25-ата минута домакините откриха резултата. Антонио Санабрия демонстрира страхотен поглед върху играта и изведе връхлитащия по тъч линията Раул Беланова, който се стрална надолу и навлезе в наказателното поле, където отдясно качи топката на главата на Сапата, който не сбърка и преодоля стража на гостуващия тим – Етрит Бериша.

Само пет минути по-късно равенството можеше да бъде възстановено, но голът на Тайрън Ебуехи бе отменен заради засада след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR. Същото се повтори и четвърт час по-късно, когато Либерато Какаче прати топката във вратата на Торино, но попадението трябваше да бъде отменено.

През втората част домакините също имаха претенции, които съдията не уважи. В 75-ата минута останаха съмнения, че защитникът Себастиано Луперто е играл с ръка в собственото си наказателно поле, но реферът отказа да посочи бялата точка.

Седем минути по-късно торинци отново претендираха за нарушение на играта в противниковото наказателно поле, но играта продължи без да спира.

Така двубоят приключи след много нервни ситуации и напрежение с победа за тима от северна Италия, който вече трети пореден мач няма поражение в шампионата.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели