Севиля уволни Диего Алонсо

Ръководството на Севиля освободи старши треньора Диего Алонсо след поражението от тима на Хетафе с 0:3 в мача от 17-ия кръг на Ла Лига. Поражението дойде на клубния стадион “Рамон Санчес Писхуан”, като това се случи броени дни след отпадането на отбора от груповата фаза на Шампионската лига.

Андалусийци не успяха да се преборят дори за третото място, което щеше да им даде право на участие във втория по сила турнир на “Стария континент” – Лига Европа. Севилци именно по този начин успяха да спечелят трофея миналия сезон, но сега заеха последното четвърто място в своята група и се простиха с надеждите за каквото и да е участие на пролет в европейските клубни турнири.

Освен това Алонсо не успя да постигне нито една победа в седемте си шампионатни мача, като в Ла Лига тимът от южна Испания заема незавидното 16-о място и има равен брой точки с първия в зоната на изпадащите – Кадис.

Единственият успех под ръководството 48-годишния уругваец дойде на 6-и декември (сряда) в срещата от втория кръг на Купата на Краля срещу четвъртодивизионния Атлетико Асторга

“ФК Севиля обяви, че е освободил Диего Алонсо от поста треньор на бяло-червените. Клубът благодари на уругвайския треньор за неговите услуги и пожелава успех в бъдеще”, пише в официалното изявление на андалусийци в клубния им сайт.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели