Васил Терзиев обяви какво ще има на мястото на Паметника на Съветската армия

Паметникът на Съветската армия се демонтира парче по парче, както е бил сглобяван някога. Той няма да бъде унищожен или претопен. Ще се запази. Това коментира пред bTV кметът на София Васил Терзиев.

„Чухме какви ли не изказвания – талибани, фашисти, неонацисти, рушители на държавността. В крайна сметка има решение, То се изпълнява“, посочи той. По думите му, паметникът ще бъде възстановен и преместен.

Той коментира и какво би искал да има на мястото на монумента.

„На мястото на монумента трябва да е нещо, което да ни обединява, нещо което показва нашия стремеж, показва нашите ценности. Нещо, което ни кара да се чувстваме заедно като общество, а не нещо, което постоянно ни разединява“, заяви кметът на столицата.

Както съобщи, по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува столичния кмет за начина, по който се демонтира паметникът. 

По на Терзиев, София е готова за зимата. „Говорихме с всички страни – с Аварийна помощ, с инспектората, със сметопочистващите фирми. Машините са в готовност. преговорихме какво можем да подобрим от предния път. Градът е проходим. Единствено има проблем с достъпа до Витоша заради паднали дървета. Екипите работят. До Златните мостове автомобилите могат да се качат с вериги, до „Алеко“ е затворено в момента. Но като цяло няма предизвикателства“, обясни той.

И тази нощ ще продължи обработването на настилките срещу заледяване. 

 

Сподели