Ал Ахли помете звездния Ал-Итихад и се класира на 1/2-финал на Световното клубно първенство

Ал Ахли се класира по безапелационен начин на 1/2-финала на Световното клубно първенство. Египетският гранд разби с 3:1 звездния тим на Ал-Итихад в сблъсъка помежду им от 1/4-финала. Саудитите, в чиито редици личаха имената на Карим Бензема, Фабиньо, Н’Голо Канте и Игор Коронадо, изглеждаше, че имат инициативата, но не се възползваха от възможностите си и бяха наказани от доста по-ефективния си в атака съперник. Сериозна вина за поражението има и голямата звезда Бензема, който пропусна дузпа в 45-ата минута на двубоя.

Ал Ахли откри резултата от дузпа в 21-вата минута, отсъдена за игра с ръка на Хасан Кадеш, а Али Маалул бе точен от бялата точка.

В края на полувремето и Ал-Хилал получи дузпа за игра с ръка на Мохамед Абделмонем, но изстрелът на Бензема от бялата точка бе отразен от вратаря Мохамед Ел-Шенауи.

В началото на втората част саудитите имаха нова чудесна възможност за изравняване. Файсел Ал Гамди бе изведен зад защитата, стреля през краката на вратаря и топката се отби от гредата.

След това обаче Ал Ахли заби два бързи гола. Първо в 59-ата минута Хюсеин Ел Шахат поучи в наказателното поле и с техничен изстрел в далечния ъгъл отбеляза изключително красиво попадение за 2:0.

В 62-рата минута Караба напредна в пеналта, стигна до аутлинията и върна към Емам Ашур, който отбеляза за 3:0.

В 90-ата минута египтяните останаха в намален състав, след като появилият се като смяна Антони Модест удари с лакът в лицето съперников играч и получи директен червен картон.

В добавеното време Ал-Хилал направи загубата си по-почетна. Изстрел с глава на Ахмед Хегази се отби от гредата, но Бензема бе заел добра позиция и вкара за крайното 3:1.

Така Ал Ахли се класира за 1/2-финала в турнира, където го очаква сблъсък с бразилския Флуминензе. Ал-Итихад пък приключва на този етап.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели