Тойота представи новите си разцветки за WRC и WEC

Отборът на Тойота официално представи обновените разцветки, с които ще се състезава в Световния рали шампионат (WRC) и Световния шампионат за издръжливост (WEC) през 2024 година.

След години на предимно бяла оцветяване с червено и черно японците сменят изцяло концепцията си. От догодина колите на Тойота ще бъдат почти изцяло черни и единствено логата на спонсорите ще бъдат изписани в бяло или червено.

И в двата шампионат Тойота ще защитава световните си титли през 2024 година. В WEC екипажът с №8 (Себастиен Буеми, Брендън Хартли и Рио Хиракава) спечелиха титлата, въпреки че триумфираха в само две състезания, докато техните съотборници от Тойота №7 (Хосе Мария Лопес, Камуи Кобаяши, Майк Конуей) записаха четири победи. Тяхното отпадане в „24-те часа на Льо Ман“ обаче им коства титлата в края на сезона.

В WRC Кале Рованпера стигна до втората си поредна титла през 2023 година, но както е известно финалндецът ще кара с ограничена програма през следващия сезон. Така Елфин Еванс и Такамото Кацута ще имат тежката задача да се борят с дуото на Хюндай – Тиери Нювил и Ойт Танак по отсечките във всяко едно рали догодина.

И в двата шампионата Тойота е шампион в класирането при отборите и ще трябва да защитава и тези си титли.

Сезон 2024 в WRC стартира в последния уикенд на януари (25-28 януари) с традиционното рали „Монте Карло“. Шампионатът в WEC пък ще започне на 2 март с дебютното издание на „1812 километра на Катар“.

Снимки: twitter.com/TGR_WRC

Последвайте канала ни в

Сподели