Барселона 1:1 Жирона, Левандовски изравни

Съставите на Барселона и Жирона играят при 1:1 в сблъсък от 16-ия кръг на Ла Лига. Артьом Довбик изведе гостите напред в 12-тата минута, но само седем по-късно Роберт Левандовски изравни. 

Жирона се представя сензационно, като до началото на този кръг делеше първото място с Реал Мадрид. “Червено-белите” имат 4 пункта повече от Барса и при успех тази вечер ще излязат еднолично на върха.

Домакините излизат със същите 11, с които стартираха и срещу Атлетико Мадрид преди седмица.

Преотстъпеният от “червено-сините” Ерик Гарсия е титуляр за Жирона. В състава са още намиращите се в силна форма Савио и Артьом Довбик.

Двубоят започна интересно с атаки и на двата тима. В рамките само на първите пет минути се стигна поне до три опасности пред вратарите. Левандовски беше близо до гола в 7-ата минута след пробив на Педри, но ударът му беше блокиран. 

Жирона обаче пръв стигна до попадение. Това стана в 12-тата минута, когато украинците Виктор Циганков и Довбик комбинираха, след което вратарят Иняки Пеня нямаше какво да направи.

Футболистите на Чави веднага се втурнаха в атака и създадоха няколко опасности. В 17-ата Гасанига се представи отлично след центриране към левия му ъгъл. 

От последвалия корнер обаче Левандовски спечели борбата за висока топка и с глава изравни за 1:1. 

Съставите: 
БАРСЕЛОНА: Пеня, Кунде, Араухо, Кристенсен, Кансело, Де Йонг, Гюндоган, Педри, Рафиня, Феликс, Левандовски 
ЖИРОНА: Гасанига, Коуто, Гарсия, Блинд, Гутиерес, Давид Лопес, Мартин, Алейш Гарсия, Циганков, Савио, Довбик

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели