Аякс с четвърта поредна победа, АЗ Алкмаар се върна на победния път с рагром

Във вчерашния 9-и декември (събота) се изиграха три мача от 15-ия кръг на нидерландската Ередивизи. Столичният Аякс продължи да показва признаци на съживяване след трудния старт на сезона и записа четвърта поредна победа, надделявайки с 2:1 срещу тима на Спарта (Ротердам). Това изкачи отбора на петото място и запази дистанцията от девет точки спрямо третата позиция, която дава право на участие в квалификациите на Шампионската лига.

Въпросната позиция бе запазена от състава на АЗ Алкмаар, който спечели с 4:1 срещу отбора на Алмере Сити, играчите от провинция Северна Ирландия прекъснаха негативната поредица от два последователни мача без победа.

Междувременно имаше и интересен сблъсък в средата на класирането, където НЕК Неймеген успя да се изкачи до деветото място, побеждавайки Цволе с 3:1.

В днешния 10-и декември (неделя) предстоят последните три срещи от 15-ия кръг на Ередивизи. От 13:15 българско време борещият се за оцеляване Утрехт ще гостува на Го Ахед Ийгълс, от 15:30 единайстият във временното класиране Фортуна (Ситард) приема първия над зоната на изпадащите Валвайк, а от 17:45 предпоследният Витес ще се изправи срещу Хераклес.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели