Фенербахче загря за финалната битка в ЛК с победа срещу Бешикташ

Отборът на Фенербахче спечели с 3:1 при гостуването си на Бешикташ в голямото дерби от 15-ия кръг на турската Суперлига. За успеха на “фенерите” се разписаха Един Джеко (10′), Душан Тадич (63) и Себастиан Шимански (90′ 6′), а за домакините точен бе бившият играч на Арсенал и Ливърпул – Алекс Окслейд-Чембърлейн (24′).

Успехът запази лидерската позиция на момчетата на Исмаил Картал, като все още я споделят с актуалния шампион Галатасарай. Бешикташ от своя страна е четвърти далеч от върха, изоставайки от него с цели 14 точки.

Само десет минути след началото Един Джеко наказа безобразна грешка в отбраната на домакините, като засече центриране в наказателното поле, изпреварвайки двама играчи в бял спортен екип, които се забавиха.

На играчите на Бешикташ не им трябваше много време да се възстановят и в средата на полувремето стигнаха до дузпа, след като при една контраатака Самет Акайдън препъна Дженк Тосун. Зад топката на бялата точка застана опитният британец Алекс Окслейд – Чембърлейн, който не сбърка и изравни резултата.

От този момент нататък “фенерите” бяха отборът, който създаваше интересните положения, но бешикташкият страж Мерт Гюнок бе отличен и не позволяваше да се пропука.

Така и гостите опряха до необходимостта от дузпа, за да вкарат. Това се случи точно след час игра, като след това съдията се нуждаеше от над три минути, за да вземе окончателното си решение. След помощта включително и от страна на системата VAR той посочи бялата точка, а зад нея застана Душан Тадич.

Въпреки че домакините изоставаха в резултата със само един гол, те сякаш приеха поражението и просто доиграваха срещата. Това логично доведе до трети гол в тяхната мрежа, когато дълбоко в добавеното време 24-годишният поляк Себастиан Шимански засече подаване на границата на наказателното поле и с красив шут преодоля Гюнок.

Така Бешикташ не успя да спечели във втори пореден мач, докато играчите на Фенербахче в трети пореден мач от турската Суперлига се поздравиха с победа.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели