Клоп: Ако печелиш само мачовете, в които си добър, нямаш шанс да бъдеш много успешен

Юрген Клоп коментира поредният драматичен успех на водения от него Ливърпул с 2:1 срещу тима на Кристъл Палас в срещата от 16-ия кръг на Премиър лийг. Германският специалист похвали играчите си за успеха, като подчерта, че победата е била специална, защото футболистите са я постигнали, въпреки че не са играли по най-добрия начин.

„Аз съм един щастлив мениджър в този момент, но знам и какъв късмет имахме също така. Ако печелиш само мачовете, в които си добър, нямаш шанс да бъдеш много успешен. Днес определено не бяхме добре. 76 минути играхме ужасно зле. Нямахме скорост и ритъм. Tогава те получиха червен картон, а ние вкарахме веднага, което много ни помогна. Това е причината да имахме късмет, определено. Това, което направихме между 76-ата и 106-ата минута, беше наистина добре. Макар да играхме срещу човек по-малко, те винаги могат да ти създадат проблеми. Обърнахме мача, а резервите бяха с изключително значение“, каза Клоп след победата.

Мениджърът на мърсисайдци коментира постижението на Мохамед Салах, който с изравителното си попадение в мача отбеляза своя гол номер 200 с фланелката на “червените”.

“Това беше най-добрият момент да вкараш този гол, да бъда 100 процента честен. Това е невероятно число за този супер, супер специален футболист. Не знам колко често ни е спасявал с попадение, който е отбелязал в точния момент. Беше доста шумен прием в съблекалнята, когато му дадох фланелката. Сега това е извън неговите сили, защото когато имаш 199 гола, вероятно е различно от 198, така че сега можем да очакваме следващите 100”, добави Клоп.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели