Треньорът на световните шампиони не иска да стресира тима преди Олимпийските игри

Треньорът на националния отбор на Германия по баскетбол, който стана световен шампион, Гордън Хърбърт, все още не мисли за Олимпийските игри в Париж следващото лято, за да не стресира тима с голяма цел, съобщава ДПА.

Канадецът Хърбърт изведе Германия до първата в историята си световна титла през септември, като тимът се наложи над САЩ на полуфинал и над Сърбия на финала.

Титлата класира германците за Олимпийските игри в Париж, но Хърбърт заяви пред неделното издание на „Редакционснецверк Дойчланд“, че сега не е точното време да се говори за това. „Не говоря за Олимпийските игра все още. 2023-а година е и не искам да стресирам никой с целите“, каза той.

„Вместо това, искам играчите да могат да помислят малко върху това, което постигнахме. Когато започне новата година, ще започнем да говорим за Олимпийските игри, но не сега“, добави треньорът.

Хърбърт смята, че турнирът в Париж „ще бъде огромна възможност за баскетбола в целия свят“ и, че ще бъде „невероятен турнир, най-големият баскетболен спектакъл от дълго, дълго време“. Той говори и за Дрийм тийм на САЩ с евентуалното участие на ЛеБрон Джеймс, както и за световни звезди, като Никола Йокич, Янис Адетокунбо, Лука Дончич и Виктор Уембаняма.

Треньорът смята, че той и играчите му няма да се уплашат от толкова звезди. „Това е страхотно! Обичам очакванията и напрежението. Колкото повече напрежение има, толкова по-добре си вършиш работата! Очакванията са високи, но ние си заслужихме това“, каза още Гордън Хърбърт.

Последвайте канала ни в

Сподели