Блахович отпадна от UFC 297

Бившият шампион в полутежка категория на UFC Ян Блахович ще трябва да се подложи на операция на рамото, тъй като е получил контузия по време на подготовката му за двубоя с Александър Ракич на UFC 297. Битката трябваше да се изиграе на 20-и януари, 2024-а, но бе обявено, че тя ще бъде отложена заради травмата на поляка.

„Не трябваше да се случва така. Трудно е да обясня как се чувствам. Смесица от тъга и гняв. Да се оттеглиш от битка поради контузия е едно от най-трудните решения, които боец може да вземе. Но Понякога няма друг вариант. Вместо да съм в най-добрата си форма, аз се тренирам с болки всеки ден. Направих всичко възможно, но имам нужда от операция. Когато се бия, трябва да съм на 100%. Дължа го на себе си, на моите треньори, на моя опонент и най-вече – на феновете. Предварително ви благодаря за подкрепата! Чакам си датата на операцията и след рехабилитация ще се завърне по-силен! Обещавам“, написа боецът от Варшава в Instagram.

40-годишният Блахович записа поражение в последната си изява в клетката. През юли той изигра три рунда срещу настоящия шампион в дивизията Алекс Перейра. След 15 минути битка съдиите присъдиха победата на последния.

Ракич не бе особено доволен от факта, че Блахович се оттегля от сблъсъка.

„Няма как да загубиш в реванш, когато се оттегляш за втори път. Нека да видим дали Самурая има куража да се изправи срещу мен“, написа сърбинът, визирайки друг бивш шампион – Иржи Прохазка.

Отговорът на чеха не се забави. Той отвърна, че е готов за битка през февруари, или март, но не и по-рано.

Последвайте канала ни в

Сподели