Евертън удари Нюкасъл и вече е извън опасната зона

Евертън излезе от зоната на изпадащите след победа с 3:0 над Нюкасъл. „Карамелите“ стигнаха до едва втория си домакински успех във Висшата лига в края. Дуайт Макнийл откри резултата в 79-ата минута, а Абдулай Дукуре се разписа в 86-ата минута. В добавеното време резервата Бето направи резултата класически.

Така тимът на Шон Дайч се озова извън опасната зона, въпреки отнемането на 10 точки. Отборът се движеше добре и преди санкцията и това е четвърти успех в последните шест шампионатни срещи, като в този период има само една загуба.

Евертън започна на скорост и имаше предимство, като бързо започна да създава положения. Удар на Калвърт-Люин с глава мина покрай вратата, но нападателят създаваше проблеми на защитата на съперника. Нюкасъл сякаш не можеше да поддържа темпото от последните мачове, в които Еди Хау почти не правеше смени поради кадровите проблеми в тима.

Все пак „свраките“ имаха своите моменти и изстрел на Исак с глава прати топката към вратата, като тя мина близо до гредата. Малко преди почивката Калвърт-Люин не се възползва от голям шанс да открие резултата и първото полувреме завърши без голове.

„Карамелите“ опитаха да стартират агресивно и втората част, но играта бе по-равностойна и феновете на на „Гудисън Парк“ започнаха да се изнервят. Те освиркваха бившия си играч Антъни Гордън през голяма част от мача и се зарадваха, когато негов удар по тревата отиде право в Пикфорд. Евертън стигна до гол в 79-ата минута след грешка на Трипиър. Бранителят загуби топката от Макнийл, който напредна и с неспасяем удар откри резултата.

Очакванията, че домакините ще трябва да пазят преднината си до края не се оправдаха, тъй като седем минути по-късно те стигнаха до второ попадение. То дойде след нова грешка на Трипиър, която позволи на Харисън да напредне и да пусне топката към Дукуре, който удвои аванса на „карамелите“. Нюкасъл усещаше загубата и в добавеното време допусна още един гол. Резервата Бето направи отличен пробив и прати топката в мрежата през краката на Дубравка.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели