Херта на два пъти беше пред отпадане, но все пак продължи напред за Купата на Германия след драма срещу Хамбургер

Втородивизионният Херта (Берлин) стана по изключително драматичен начин последният четвъртфиналист в турнира за Купата на Германия, след като спечели домакинството си на друг представител на Втора Бундеслига – Хамбургер ШФ, с 8:6 след изпълнение на дузпи.

Двата тима завършиха при резултат 2:2 в редовното време, като берлинчани поведоха с гол на Фабиан Реезе в 21-вата минута. Хамбургци обаче постигнаха бърз обрат след попадения на Имануел Ферай и Ласло Бенес съответно в 31-вата и 43-тата минути. Реезе спаси домакините от отпадане с нов гол в 90-ата минута и прати мача в продължения.

Там гостите поведоха отново в 102-рата минута благодарение на Рансфорд Кьонигсдорфер, но столичани отново се отърваха от загуба с попадение на Джонджо Кени в 120-ата минута. Така дойде ред на изпълнение на дузпи, като петимата избраници на Херта бяха успешни при своите удари. Трима от изпълнителите на Хабургер също реализираха своите дузпи, но не и Кьонигсдорфер, чийто изстрел беше спасен от Тярк Ернст, което класира домакините напред в турнира.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели