17-годишен талант започва тренировки с първия отбор на Хофенхайм

17-годишният нападател Макс Мьорщед ще получи възможност да тренира с първия отбор на Хофенхайм по време на зимната пауза в Бундеслигата, след като помогна на националния тим на Германия да спечели световната титла в тази възраст.

Мьорщед е част от състава на Хофенхайм до 19 години, а старши треньорът на мъжкия отбор Пелегрино Матарацо обяви, че тинейджърът, който преди е оставял добри впечатления от участието си в тренировките, ще има нова възможност.

„Той ще може отново да се представи. След това ще обсъдим следващите стъпки“, каза Матарацо без да дава конкретни обещания.

Германия спечели титлата на Световното първенство за юноши до 17 години в събота в Индонезия, а селекционерът Кристиан Вюк призова клубовете да дадат шанс на националите да играят на високо ниво.

Пелегрино Матарацо обаче предупреди, че „играта при 17-годишните е много различна от професионалния футбол и Бундеслигата“ и добави: „Не очаквам всички от юношеските национали да станат професионалисти“.

Специалистът определи Макс Мьорщед като „наистина топ талант“.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели