Борислава Христова най-резултатна при загуба на Сепси

Българската националка Борислава Христова и нейният клубен тим Сепси загубиха от испанския Сарагоса с 68:69 (19:11, 15:16, 17:16, 9:17, 8:9) след продължение като домакини в мач от осмия кръг в група „А“ от редовния сезон на Евролигата по баскетбол за жени.

Поражението бе седмо от осем мача за Сепси в надпреварата до момента, като румънският състав заема шесто място във временното класиране. Отборът на Сарагоса продължава позитивната си серия и се намира на трета позиция в групата с актив 6-2.

Борислава Христова бе най-резултатна за домакините. Капитанът на националния тим на България за жени реализира 28 точки, 4 борби и 3 асистенция за 41:30 минути на терена.

Тимът на Сепси водеше на почивката с 34:27 срещу Сарагоса, а след третата част авансът на румънския отбор бе 51:43. Гостите обаче изравниха за 60:60 в края на редовното време, а в допълнителните пет минути отбелязаха точка повече.

На 13 декември за Борислава Христова и съотборничките й предстои гостуване на Берета Фамилия (Италия) в следващия кръг от европейския клубен турнир по баскетбол за жени.

Последвайте канала ни в

Сподели