Български успехи на Европейското по BJJ за деца

Българските състезатели по бразилско жиу-жицу, които взеха участие в европейското първенство за деца и юноши в Дъблин на IBJJF, завоюваха пет златни (Дара Панайотова, Светослав Георгиев, Максим Иванов, Виктор Първов, Елена Топалова), пет сребърни (Мартин Господинов, Моника Грънчарова, Тодор Тинтеров, Иван Николов, Карина Микаелян) и три бронзови медала (Боян Илиев, Явов Лепаров, Хана Панайотова).

Малките бойци на “Twisted Jiu-Jitsu” спечелиха медали в категориите от сив до жълт колан при подрастващите. Успехите им помогнаха на афилиацията към която членуват, “Brasa CTA”, да достигне до две трети места в отборните класирания (общо представяне и младши).

По време на Европейското за деца се проведе и Отвореното първенство на Дъблин за юноши, мъже, жени и ветерани. В дивизията за сини колани при юношите Самуел Христов спечели златни медали в лека категория и абсолютната категория.

По време на схватките в ирландската столица за първи път бе допуснат българин, който да бъде главен рефер на двубои от веригата IBJJF. Денислав Василев бе арбитър на битки през целия ден от международния форум. Той получи тази отговорност, след като се справи с реферските изпит на IBJJF с перфектен резултат от 100%.

Последвайте канала ни в

Сподели